Безкоштовна доставка в точки видачі!

Питання дня: як вибрати маску для волосся?

Питання дня: як вибрати маску для волосся?
Завантаження... 447 переглядів 4 хвилин читання
Питання дня: як вибрати маску для волосся?

Сушіння феном, постійні укладки, неправильний догляд, негативний вплив довкілля та проблеми зі здоров'ям мають безпосередній вплив на стан волосся. 

Тому варто доповнювати свій догляд засобами, які містять високий рівень концентрації активних речовин. Маска для волосся – один з косметичних засобів, який допомагає повернути волоссю здоров'я, міцність та здоровий блиск.

Сьогодні поговоримо про те, як правильно вибирати маску для волосся, щоб отримати очікуваний результат.

 

Користь масок для волосся 

При виборі маски для волосся, ми очікуємо від неї розв'язання проблем  нашого волосся. Це може бути зволоження, зміцнення, живлення, покращення текстури, захист кольору тощо.

Волосся потребує вологи, і маска є ідеальним джерелом додаткового зволоження та збереження гідробалансу. Активні компоненти маски проникають в структуру волосся, забезпечуючи його зволоження зсередини.

В більшості масок ти точно знайдеш цілий комплекс корисних інгредієнтів. До них належать вітаміни, мінерали, амінокислоти, олії та екстракти, які живлять волосся та сприяють відновленню. Це особливо важливо для тих, хто має пошкоджене волосся внаслідок хімічних впливів або термічної обробки.

Маска для волосся, як невидимий щит, який захищає волосся від негативного впливу довкілля. Вона допомагає захистити волосся від сонця, вітру та інших агресивних факторів.

 

Види масок для волосся 

Всі маски для волосся можна поділити на кілька видів, залежно від проблеми, яку вони вирішують. До того ж одна маска може вирішувати відразу кілька проблем, наприклад, зволожувати та розгладжувати.

Розглянемо детально види масок за їхньою дією.

Зволожувальні 

Це один з найпоширеніших видів масок. Вони ідеально підходять для тих, хто має посічені кінчики та сухість, а така проблема, погодься, не рідкість. Вони містять інтенсивні зволожувачі, такі як гіалуронова кислота або олії (кокосова, арганова). Вони активно проникають в структуру волосся, насичують вологою та роблять його м'яким.

Відновлювальні

Якщо волосся постраждало від певних хімічних процедур або впливу високих температур,  маски з відновлювальним ефектом допоможуть відновити їхню структуру. Зазвичай вони містять протеїни, кератин та амінокислоти, які допомагають відновити пошкоджені ділянки волосся.

Захисні

Цей тип масок використовують не для боротьби з проблемою, а для її попередження. Захисні маски містять компоненти, які створюють захисний шар на поверхні волосся, захищаючи його від негативного впливу зовнішніх факторів, таких як ультрафіолетове випромінювання, вітер, сонце.

Живильні

До складу таких масок входять рослинні олії (кокосова, жожоба, арганова). Ці олії живлять та зволожують волосся, надаючи йому гладкість та м'якість. Компоненти, такі як кератин, колаген, аргінін, зміцнюють волосся та відновлюють його структуру. Вітаміни A, C, E допомагають утримувати вологу та захищають волосся від шкідливого впливу вільних радикалів. Обов'язково мають бути у складі амінокислоти. Це будівельні блоки для волосся, які покращують його структуру та сприяють росту. 

Зміцнювальні

Частою проблемою волосся є втрата його міцності та ламкість. Тут допоможуть зміцнювальні маски. Зазвичай такі маски містять компоненти, які збільшують еластичність волосся та роблять його менш схильним до пошкоджень.

Для зміцнення ефективними є кератин, колаген, аргінін. З мінералів особливу увагу зверни на цинк та залізо. Вони є важливими для здоров'я волосяних фолікулів. Щодо вітамінних комплексів, то для стимуляції росту та покращення стану шкіри голови потрібні вітаміни A, C, E. 

Заспокійливі

Стреси, агресивні хімічні інгредієнти, вплив навколишнього середовища та ряд інших чинників можуть призвести до подразнення шкіри голови. Тут на допомогу прийдуть заспокійливі маски.

Зазвичай вони не тільки заспокоюють, а й забезпечують додаткове зволоження та знезаражують. 

У складі такі маски можуть містити екстракти рослин (алое, ромашка, лаванда), які володіють заспокійливими властивостями. Також ефірні олії, наприклад лаванда, чайне дерево, м'ята. Вони мають ароматерапевтичний ефект. Для зволоження додають гіалуронову кислоту, арганову олію та мед.

 

Як вибрати маску для волосся?

Коли ти знаєш все про види масок за дією, можна переходити до основних критеріїв вибору маски. Пам'ятай, вона повинна розв'язувати проблеми твого волосся.

Тип волосся

Перед початком пошуку ідеальної маски, визнач свій тип волосся. Воно сухе, жирне, ламке, нормальне, кучеряве, тонке? Різні типи волосся вимагають різних засобів, тому важливо вибрати маску, яка відповідає саме твоєму типу волосся.

Проблеми та потреби волосся

Підбирай засіб відповідно конкретної проблеми та потреб волосся, наприклад, випадіння, ламкість, сухість тощо. Підбирай маску з активними інгредієнтами, дія яких спрямовані на розв'язання саме твоєї проблеми.

Склад

Перед покупкою обов'язково вивчи склад засобу. Перевір наявність корисних компонентів, таких як протеїни, вітаміни, олії та екстракти рослин. Маски з якісним набором корисних інгредієнтів допоможуть відновлювати та покращувати стан волосся.

Частота використання

Рекомендовано наносити маску двічі на тиждень, але варто читати ще й рекомендації від виробника. Деякі засоби для щоденного використання чи двічі на тиждень, а є й ті, які використовувати потрібно значно рідше. Це можуть бути маски глибокої дії чи лікувальні.   

Спосіб застосування

Одні маски потрібно тримати всього кілька хвилин, а інші пів години. Тому вибирай той засіб, який буде зручним у використанні саме для тебе. 

Важливо: щоб маска дала результат, потрібно дотримуватись всіх рекомендацій від виробника.

Відгуки

Перед покупкою маски переглянь відгуки користувачів на незалежних платформах  та рейтинг продукту в магазинах. Досвід інших людей може стати корисним і для тебе. Принаймні, ти дізнаєшся, який ефект від маски отримали інші користувачі. 

Такий детальний аналіз продукту допоможе з першої спроби вибрати продукт, який принесе користь твоєму волоссю.

Коментар
Залиште свій коментар
Ваша електронна адреса не буде опублікована