Безкоштовна доставка в точки видачі!

Чи можна наносити крем для тіла на обличчя?

Чи можна наносити крем для тіла на обличчя?
Завантаження... 1727 переглядів 3 хвилин читання
Чи можна наносити крем для тіла на обличчя?

Поспішаєш зранку чи стомилася ввечері? А може просто закінчилася улюблена банка. Чи можна прибрати відчуття стягнутості та сухості з обличчя засобом для тіла? Чи краще не ризикувати?

 

Як не дивно, коли ми купуємо крем для ніг, у нас не виникає думки наносити його на обличчя. Адже зона дії цього продукту чітко окреслена та зрозуміла. І це є правильним.

Але є й інша думка. Про те, що всі ці креми «для чогось» не що інше, як маркетинг та комерція. Все для того, аби змусити людей купувати більше. Начебто догляд, підібраний для кожної окремої зони — лише міф.

 

Проте це не міф. В косметології є таке неписане правило: виключно зверху вниз. Тобто крем для обличчя теоретично можна наносити на інші частини тіла. Але, крем для тіла на обличчя — ніколи.

 

Один засіб на всі випадки життя — це мрія. На жаль, нездійсненна.

 

Шкіра обличчя відрізняється від шкіри на тілі. По-перше, вона тонша, а значить, більш чутлива. І на щоках легко може з’явитися висип та почервоніння від тих інгредієнтів, на які ніяк не зреагували б ноги. По-друге, на ній більше сальних залоз. А значить, з’явиться жирний блиск, пори розширяться та закупоряться від занадто живильних олій, що часто містять креми для тіла.

 

Засіб для тіла не врятує від мімічних зморшок, пігментації чи жирного блиску. Ті ж правила стосуються кремів для рук, тому їх теж варто використовувати за призначенням. А от занадто «важкі» живильні текстури, що не підійшли для твого обличчя, цілком можна спробувати для зволоження рук.

 

Будова та щільність покриву нашого епідермісу на тілі відрізняється від епідермісу на обличчі. Креми різної щільності з різним вмістом активних компонентів створені спеціально під певну будову епідермісу. Окрім цього, засоби для тіла в переважній більшості мають щільну структуру. А це значить, що вони занадто важкі та комедогенні для обличчя.

 

Ще одна небезпека криється в тому, що продукти для тіла нерідко мають розігріваючий ефект та містять ментол. А наносити такі засоби на обличчя і, тим паче під очі категорично заборонено.

 

Те саме і з кремом для ніг (раптом у тебе промайне думка використати його на обличчі). В них переважно містяться протимікробні та протигрибкові компоненти, що обличчю аж ніяк не потрібні. Винятки можуть складати деякі клінічні випадки. Але в такому разі лікар призначить відповідні засоби.

 

Крем для тіла також можна обирати за ароматом, що тобі подобається. Але цей аромат може викликати подразнення більш ніжної шкіри.

 

Крім того, креми для обличчя містять більше активних інгредієнтів, що допомагають вирішувати проблеми шкіри. Як правило, ці інгредієнти мають вищу вартість та ефективність і часто не входять до складу кремів та лосьйонів для тіла.

 

На додаток, крем для обличчя, скоріш за все, пройшов більш прискіпливий процес тестування, аби впевнитися, що він безпечний та ефективний для виконання завдань, що стоять перед ним.

 

А ще, не всі креми для обличчя можна наносити на область навколо очей. Все тому, що шкіра там в три-чотири рази тонша, а захисні механізми працюють дещо інакше. Тому з цією зоною треба бути максимально обережними.

 

Тож, краще не економ на собі, та обери відповідні засоби для різних частин тіла. До того ж для цього не обов’язково витрачати багато коштів. Головне провести невеличке дослідження та обирати лише ту косметику, що містить потрібні тобі інгредієнти.

 

Ігноруй загусники, емульгатори, консерванти та пом’якшувачі, що насправді ніяк не впливають на твою красу. Обирай засоби слідуючи таким порадам:

  • знай свою шкіру та зрозумій, що їй потрібно — зволоження, контроль жирності, відлущення чи захист;
  • вивчи список інгредієнтів та обирай той, що відповідає твоїм потребам;
  • не довіряй автоматично дорогому бренду.
Коментар
Залиште свій коментар
Ваша електронна адреса не буде опублікована