Безкоштовна доставка в точки видачі!

Чекліст: весняна косметичка

Чекліст: весняна косметичка
Завантаження... 109 переглядів 4 хвилин читання
Чекліст: весняна косметичка

Весна – період змін не лише у природі, а й у твоїй косметичці. Адже після пересушеного повітря й різких перепадів температури шкіра потребує відновлення та підготовки до теплого сезону. У цей період краще використовувати легші текстури, які швидко та глибоко проникатимуть в дерму та засоби, збагачені амінокислотами, вітамінами та антиоксидантами. Розповідаємо, на яку доглядову косметику варто звернути увагу навесні.

SPF-захист

Навесні з’являється більше сонця, тому варто потурбуватися про захист шкіри від негативного впливу ультрафіолету. У твоїй косметичці обов’язково повинні бути засоби з SPF. Після зимового періоду шкіра виснажена та вразлива до сонячних променів. Захист від ультрафіолету збереже здоров’я шкіри, молодість та мінімізує ризик появи пігментних плям. Це може бути окремий засіб або косметичний продукт, який містить SPF-захист. Оптимальним вибором можуть бути: ВВ-крем, тональна основа, денний крем. Рекомендуємо захищати від УФ і шкіру губ. Для цього використовуй бальзами з SPF.

BB-крем для обличчя FarmStay з муцином равлика та SPF 50+

Скраб

Після зими шкіра схильна до лущення. Скраб допоможе позбутися відмерлих клітин та пришвидшить процес регенерації. Для відновлення сяйва шкіри можна використовувати скраби з АНА-кислотами. Засіб достатньо використовувати один або два рази на тиждень.

Гель-скраб для обличчя BIOAQUA з екстрактом рису

Маска для обличчя

Ми вже говорили про лущення шкіри навесні та гідробаланс. Іноді самого скрабу недостатньо і лущення шкіри продовжується. У такому випадку рекомендуємо спробувати маски на основі сицилійської глини. Для підтримки гідробалансу та глибокого зволоження вибирай маски з гіалуроновою кислотою, рослинними екстрактами, алое, вітаміном Е.

 

Маска для обличчя BIOAQUA з глиною, яка піниться

Тонер

Цей продукт вперше був розроблений корейськими косметологами спеціально для швидкого відновлення рівня вологи, а це саме те, що потрібно сухій шкірі. Тонер, на відміну від тоніка, має щільну, гелеподібну консистенцію.

Зволожувальний тонер для обличчя BIOAQUA Aloe Vera 92%

Сироватка

Після тонера, перед зволожувальним кремом, рекомендуємо нанести ще й сироватку. Цей засіб, залежно від складу, допомагає ефективно позбутися багатьох косметичних проблем. Наприклад, сухість, нерівна текстура, ознаки старіння, тьмяність. Під час підбору весняної косметички радимо звернути увагу на сироватки з ліфтинг-ефектом, зволожувальні та освітлювальні. У складі сироваток для весняного догляду може бути гіалуронова кислота, олія какао (ідеальний варіант при лущенні шкіри), Омега-6, екстракти рослин, морських водоростей, вітаміни групи B.

Зволожувальна сироватка BIOAQUA з зеленим чаєм і гіалуроновою кислотою

Крем для обличчя

Одним з найважливіших доглядових засобів є зволожувальний крем. Він допомагає зберегти гладкість, еластичність та наповнює молекули водою. Зволожувальний крем може містити у своєму складі вітаміни А, С, Е. Вони є потужними антиоксидантами та захищають від згубної дії вільних радикалів, а ще, продовжують молодість. Серед зволожувальних компонентів, які можна знайти у складах кремів для обличчя, варто звернути увагу на гіалуронову кислоту, олії (оливи, авокадо), алое, екстракти рослин (зеленого чаю, ромашки, лаванди) та пантенол.

Щодо текстури, то для більш сухої шкіри можна використовувати живильні креми, а для жирної та комбінованої краще вибрати легкі текстури, які швидко поглинаються.

Зволожувальний крем для обличчя Lirene C + D Pro Vitamin Energy

Крем під очі

Саме весною шкіра навколо очей може втрачати надто багато вологи та стати більш чутливою. У складі засобу для догляду за периорбітальною зоною мають бути такі зволожувальні компоненти, як екстракт огірка, зеленого чаю, натуральні олії, гіалуронова кислота. Краще вибирати засоби без агресивних інгредієнтів, які можуть викликати подразнення. Правильно підібраний засіб зволожує, освіжає, пом’якшує та попереджає появу зморшок і темних кіл під очима.

Крем для шкіри навколо очей FarmStay з муцином равлика

Крем для рук

У весняний період шкіра рук часто пересушена та схильна до появи мікротріщин. Тому її варто постійно зволожувати та підтримувати ліпідний шар. Використовуй засоби з гліцерином, пантенолом, алое, натуральними оліями.

Крем для рук з олією манго та ши Чотири пори року

Маска для рук

Маски для рук глибоко зволожують та пом’якшують шкіру, а також захищають від зовнішніх негативних впливів. Також засіб відновлює пошкоджену шкіру, загоює тріщини та попереджає старіння. У складі маски для рук можуть бути натуральні олії, екстракти рослин, вітаміни, парафін. Щоб засіб був ефективним, його рекомендовано використовувати регулярно.

Крем-маска для рук та нігтів Eveline Cosmetics Bio Aragan & Coconut Oil

Бальзам для губ

Зволожувальні бальзами не лише утримують вологу, а й захищають від негативного впливу довкілля. Ефективні засоби для догляду за губами містять натуральні олії, такі як рицинова, кокосова, ши та оливкова. Вони допомагають зволожувати та живити шкіру губ. Також бальзам для губ може містити вітаміни А, С, Е, які сприяють відновленню та захисту шкіри губ від шкідливих зовнішніх факторів. На полицях магазинів можна знайти бальзами з SPF, які захищатимуть шкіру від УФ.

Бальзам для губ Nivea Аква-догляд з алое вера, олією авокадо, дерева ши та SPF 15
Коментар
Залиште свій коментар
Ваша електронна адреса не буде опублікована