Безкоштовна доставка в точки видачі!

Чекліст: як вибрати засіб для миття посуду

Чекліст: як вибрати засіб для миття посуду
Завантаження... 39 переглядів 4 хвилин читання
Чекліст: як вибрати засіб для миття посуду

Миття посуду – рутина, яка чекає на нас щодня. Для полегшення процесу видалення бруду та жиру з посуду в асортиментах магазинів є просто безліч засобів. Вони мають різну консистенцію, форму, склад та призначення. 

Розповідаємо про те, як вибрати мийний засіб для посуду, який ідеально справлятиметься із завданням та буде безпечним для нашого організму.

 

Різниця між засобами для миття посуду в посудомийній машині та для ручного миття

Не секрет, що для ручного та машинного миття посуду потрібно використовувати різні засоби. Але часто виникає питання, чим саме ці засоби відрізняються та чому не можна одним і тим самим, наприклад, гелем, мити посуд вручну та в посудомийці.

Річ у тому, що вони мають певні відмінності через специфіку використання і вимоги до ефективності в кожному з випадків. Поговоримо про найважливіші.

 

Особливості засобів для миття посуду в посудомийній машині

Концентрація і форма

Засоби для посудомийних машин зазвичай мають вигляд таблеток, капсул або гелів, які розчиняються у воді під час циклу миття. Вони досить концентровані, оскільки мають розраховану дозу для одного циклу миття.

Не мають піни 

Засоби для посудомийних машин не утворюють велику піну, оскільки вона може перешкоджати роботі машини та створювати проблеми з відведенням води.

Ополіскувач та сіль

Деякі засоби для посудомийних машин містять в собі ополіскувач та сіль у складі, які автоматично додаються відповідно до потреб машини. Ополіскувач допомагає уникнути білих плям на посуді, а сіль забезпечує м'якість води, зменшуючи утворення відкладень на посуді та окремих деталях машини.

Безпека для посуду і машини

Засоби для посудомийних машин спеціально розроблені для використання в посудомийних машинах і не завдають шкоди посуду та деталям самої посудомийної машини.

 

Особливості засобів для ручного миття посуду

Форма і консистенція

Засоби для ручного миття посуду найчастіше мають форму рідини або гелю. Вони розчиняються у воді й утворюють піну, щоб полегшити миття та видалення бруду.

Ефективне видалення бруду і жиру

Засоби для ручного миття зазвичай мають більш агресивні формули, оскільки мають боротися з брудом без допомоги механічного пристрою. 

Догляд за шкірою рук

Багато засобів для ручного миття містять інгредієнти, які зволожують, пом'якшують шкіру рук та запобігають її подразненню.

 

Отже, обидва види засобів призначені для очищення посуду, але вони мають відмінності у своїх формулах та призначенні, щоб забезпечувати кращий результат.

 

На що слід звернути увагу під час вибору засобу для миття посуду?

Серед асортименту засобів для миття посуду ти знайдеш як екологічні засоби, так і потужні мийні розчини з хімічним складом. Мийний засіб в першу чергу повинен відповідати способу миття (ручне чи посудомийній машині) та потребам.

Склад продукту

Перш ніж купити засіб для миття посуду, зверни увагу на його склад. Більшість засобів містять різні хімічні речовини, такі як сульфати, фосфати й парабени. Якщо ти шукаєш екологічно чистий варіант, зупинись на засобах з природними складовими, такими як лимонна кислота або оцет.

Тип посуду

Деякі засоби для миття посуду призначені для окремих типів посуду. Наприклад, існують спеціальні засоби для миття скла, кераміки або посуду з нержавіючої сталі. Переконайтеся, що вибираєш засіб, який підходить для твоєї потреби. 

Потужність засобу

Засоби для миття посуду можуть бути досить агресивними й можуть навіть пошкодити деякі матеріали. Наприклад, засоби з високим вмістом хлору можуть пошкодити алюмінієві каструлі або посуд з алюмінієвим покриттям. Переконайся в безпечності засобів та перевір призначення.

Тестуй на алергічні реакції

Якщо у тебе чи членів твоєї родини є алергія на певні складники, вибирай засіб для миття посуду, який не містить цих речовин. Будь обережна і перевіряй реакцію перед повним використанням продукту.

Ефективність

Насамперед ми очікуємо на високий рівень ефективності вибраного засобу. Він повинен якісно видаляти бруд та жир. Тому перед покупкою радимо ознайомитися з відгуками користувачів. 

Концентрати

Якщо хочеш, щоб засіб був більш економним, вибирай концентрати. Їх потрібно використовувати в невеликій кількості під час кожного миття.

 

Який засіб вибрати?

Вибір засобу для миття посуду залежить від способу миття. Якщо ти миєш посуд в посудомийній машині, зверни увагу на тип посуду, вміст харчових залишків, твердість води та особисті уподобання. Для ручного миття варто звернути увагу на тип посуду, бажану консистенцію засобу та додаткові інгредієнти у складі, які допоможуть зберегти твою шкіру красивою та здоровою (алое, ромашка, гліцерин тощо).

Порошкові засоби

Порошкові засоби для миття посуду добре видаляють жир та бруд, а також можуть швидко видаляти складні плями. Вони часто ефективні при митті жирного посуду. Окремі засоби можна знайти і для ручного миття посуду, і в посудомийній машині.

Гель

Гелі для миття посуду зазвичай мають концентровану формулу, яка легко розчиняється у воді. Вони ефективно вимивають скляний посуд та той, який виготовлений з делікатних матеріалів. Читай на упаковці для якого виду миття призначений засіб.

Таблетки або капсули

Таблетки або капсули призначені для посудомийної машини. Це дуже зручний формат засобу. Кожна таблетка або капсула має дозовану кількість засобу для миття, що дозволяє легко додавати їх до машини без необхідності вимірювання. Багато з цих продуктів також містять ополіскувачі та сіль, які покращують результат миття.

Екологічні засоби

Окремо виділимо екологічно чисті засоби.Вони не шкодять навколишньому середовищу та здоров'ю людини. Ці продукти зазвичай мають природні складові та менш агресивні хімічні сполуки, але все ж забезпечують ефективне миття.

Коментар
Залиште свій коментар
Ваша електронна адреса не буде опублікована