Безкоштовна доставка в точки видачі!

Фольга для запікання

Фільтр
Фільтри

3 елементи(ів)

Фільтри
Сортувати у порядку зменшення
на сторінці

Як правило користуватися фольгою для запікання?

Великою популярністю у домогосподарок користується фольга для запікання, яка застосовується також для запакування та заморожування продуктів. У чому основні властивості виробу та яка від нього користь на кухні?

Причини купити фольгу для запікання

Основне призначення предмета – приготування їжі. Навіть за умов впливу високих температур він залишається безпечним, якщо грамотно його використовувати. Якими ще перевагами має пристосування?

  • Отримання корисної та смачної їжі у власному соку, збереження корисних вітамінів та мікроелементів.
  • Прискорення та оптимізація процесу готування.
  • Відсутність ризику підгоряння (оскільки рідина не випаровується).
  • Антибактеріальні властивості.
  • Витримка низьких температур, здатність заморожувати продукти.
  • Використання як упаковка для їжі без поглинання запахів.
  • Отримання рум'яної скоринки на пирозі;
  • Доступна ціна.

Ще одна перевага алюмінієвого пристосування в поєднанні з невеликою кількістю соди – здатність надавати столовим приладам блиску та очищати їх від іржі.

Різниця двох сторін харчової алюмінієвої фольги

Чи є важлива різниця між тим, якою стороною використовувати пристрій? Вона досить незначна, але все ж таки певні нюанси є:

  • лицьова сторона сильніше зберігає тепло;
  • матова – притягує його;
  • при контакті вивороту з кислим середовищем погіршується смак страви;
  • на лист у духовці фольгу вистилають блискучою стороною - так мінімізується ризик пригорання.

Як приготувати фольгу в духовці?

Створити смачну страву у фользі зможе навіть новачок у сфері кулінарії. Оскільки річ універсальна, створювати з її допомогою можна найрізноманітніші страви, не боячись експериментів. Проте знайте, що у фользі не готують:

  • крупи та злаки;
  • м'які овочі;
  • більшість фруктів;
  • дикий птах.

Найважливіше під час використання фольги – дотримання герметичності. Запаковуйте продукти так, щоб жир не капав із них. Випічку обов'язково запечатувати щільно, щоб отримати неповторний та ніжний смак. Час приготування за умови правильного застосування скорочується. Якщо виріб не надто щільний, загортати рекомендується в два-три пласти, щоб він не порвався. Особливо, якщо готується ціла риба чи курка.

Загортаємо їжу у фольгу

Якісний виріб – щільний, але тонкий, добре тримає форму, не рветься. Загортати продукт потрібно герметично, не порушуючи цілісність рулону - інакше з нього витікає жир. Якщо страва підгорить, то втратить свою соковитість. Як варіант – змастити фольгу олією. При приготуванні риби обріжте гострі частини, загорніть її в кілька шарів (як і у випадку з куркою). Крохмалисті та зелені овочі загортають на будь-який бік.

Пам'ятайте, що у виробі, що розглядається, продукти тільки готують, але не зберігають – папір залишає відбиток. Не можна класти її в мікрохвильову піч для розігріву. Чи потрібно проколювати пристрій? Залежить від рецепту. Якщо ви хочете отримати соковите блюдо, не варто. Якщо бажаєте появи золотистої скоринки – обережно проробіть дві дірочки у виробі приблизно за 20 хвилин до виїмки.

Ціна фольги для запікання в інтернет-магазині PROSTOR залежить від виробника, метражу та інших факторів. Тут можна придбати якісний продукт, проконсультувавшись з менеджером. Вибравши потрібне в каталозі, залиште на сайті свою контактну інформацію, заповнивши спеціальну форму. Оперативна доставка товару працює містами України.