Безкоштовна доставка в точки видачі!

Догляд за волоссям взимку: 5 правил

Догляд за волоссям взимку: 5 правил
Завантаження... 957 переглядів 3 хвилин читання
Догляд за волоссям взимку: 5 правил

Взимку волосся піддається негативному впливу одразу з кількох сторін. На вулиці нас чекають низькі температури, у приміщенні — сухе та тепле повітря. Плюс, ми постійно носимо шапки. Та й загалом отримуємо менше вітамінів. Від цього волосся стає ослабленим та ламким, кінчики починають сіктися. А ще, гідроліпідний шар волосся стає тоншим, а заряд пасм негативним. «Мінус» відштовхується від «мінуса» і, як наслідок, ми отримуємо хаос на голові. Але красу та здоровий вигляд волосся можна зберегти, якщо дотримуватись наших простих правил. Про них розповідаємо нижче.

 

Правило 1 — очищення

З цього етапу ми починаємо наш догляд абсолютно у всіх б’юті-сферах. Тож чому волосся повинно бути винятком?

Зима — чудова можливість дозволити собі трохи полінуватися та відмовитися від частого миття голови. Це вбереже волосся від пересушування. Адже щоденне миття видаляє природній шкірний жир, а саме він відповідає за зволоження волосся. Також ми часто не досушуємо волосся перед виходом на вулицю й можемо не лише переохолодити волосся, а і просто застудитися.

Також важливо правильно вибрати шампунь. Головна функція зимового шампуню не лише очищувати, а й м’яко та обережно впливати на шкіру голови. Через пересушування та носіння шапок часто утворюється лупа. І шампунь, що агресивно очищує, може лише погіршити ситуацію.

Краще вибрати живильний шампунь, чи з поміткою «для сухого волосся». Це є гарантією ніжного догляду.

 

Правило 2 — зволоження

Високі температури та сухе повітря висушують не лише волосся, а й нашу шкіру. Для відновлення їм потрібне додаткове зволоження. Якщо для шкіри ми використовуємо термальну воду та креми, то для волосся нам знадобляться зволожувальні бальзами та маски.

Також корисними будуть шампуні з натуральними оліями. Живильні інгредієнти у складі позбавлять сухості та полегшать розчісування. Додатковий блиск волосся стане приємним бонусом.

Чудовим зволожувальним засобом є бальзам для волосся. Він усуває електризування, зволожує та надає волоссю блиску. Слід наносити його по всій довжині волосся, обходячи стороною шкіру голови, та тримати трохи довше звичайного.

 

Правило 3 — посилене живлення

Корисною зимовою звичкою буде використання маски для зміцнення та зволоження волосся хоча б раз на тиждень. Цей додатковий догляд збереже та, за необхідності, відновить баланс вологи. Аби оживити волосся та захистити його від негативного впливу зовнішніх факторів, достатньо потримати засіб усього 7–10 хвилин.

Якщо маєш більше часу на догляд, нанеси маску під шапочку для душу та загорни волосся в рушник. Через 30 хвилин змий теплою, але не гарячою водою.

Комплекси олій також посприяють додатковому живленню волосся. Слід вибирати жирні та насичені олії. Наприклад, олія ши, авокадо та олія пшеничних зародків.

 

Правило 4 — сушка волосся

Усі спеціалісті однаково підтримують думку, що волосся потрібно висушувати природним способом. На жаль, ми можемо це собі дозволити лише в ідеальному світі. А поки, у сучасному ритмі життя вимушені користуватися феном. А взимку, навіть частіше звичайного.

Аби хоч якось захистити волосся від додаткового висушування, нанось термозахист. Також обов’язково висушуй волосся до кінця. Вийшовши на вулицю з мокрою головою ти ризикуєш не лише захворіти, а й ще більше пошкодити волосся. Адже на морозі воно просто замерзне та станеще більш ламким. Тому взимку волосся краще ховати під шапку, капюшон чи у шарф. Навіть повністю сухе.

 

Правило 5 — захист від електризування

По-перше, можна спробувати замінити синтетичні шапки на шовковий шарф та використовувати його як головний убір. Він не буде здавлювати голову, не травмуватиме корені волосся й не створюватиме статичного ефекту.

По-друге, використовуй кондиціонер для волосся з ефектом антистатику. Вибирай його за типом свого волосся та не змивай після нанесення.

По-третє, необхідно відновити гідроліпідний шар волосся. Для цього знадобляться засоби з силіконами. Вони огортають кожну волосину та створюють свого роду захисний футляр. І не варто боятися їх. Сучасні силікони цілком безпечні. Позначаються вони як Dimethicone, Dimethiconol, Dimethiconum та Polysiloxane.

Коментар
Залиште свій коментар
Ваша електронна адреса не буде опублікована