Безкоштовна доставка в точки видачі!

Суха косметика для догляду: переваги та недоліки

Суха косметика для догляду: переваги та недоліки
Завантаження... 49 переглядів 4 хвилин читання
Суха косметика для догляду: переваги та недоліки

Суха косметика — це звичні для нас засоби догляду, проте у вигляді порошку. ЇЇ виготовляють з комбінації перетертих натуральних інгредієнтів, наприклад, шипшини, розмарину чи шавлії. На ринку наразі можна знайти практично все, що завгодно: косметику для очищення шкіри обличчя, маски, убтани, скраби, моноглини у вигляді пудри, зубні порошки, шампуні, парфуми й багато чого іншого.
 

Чому варто звернути на неї увагу? Хоча б тому, що більшість звичайних косметичних засобів майже повністю складаються з води. Для того, щоб вони набули звичної кремової форми, виробники використовують згущувачі та іншу хімію. Тому зараз набирає обертів тренд на waterless beauty — косметику, в якій менше рідини й більше корисних компонентів.

Проте, якщо вам не досить того, що ви платите за воду, є й інші причини звільнити місце у вашій косметичці для сухої косметики.

 

ПЛЮСИ

 

Концентрація

Суха косметика на 100% складається з корисних речовин у чистому вигляді. Ви самі додаєте до неї рідину і можете контролювати концентрацію того, чим змащуєте свою шкіру.

 

Натуральний склад

У складі продуктів сухої косметики взагалі відсутня хімія. У кремах, гелях, лосьйонах та інших звичних засобах для забезпечення необхідної консистенції використовують згущувачі, синтетичні емульгатори та стабілізатори. Окрім цього, туди найчастіше додають речовини, що утворюють піну, ароматизатори, канцерогени, агресивні антисептичні засоби та консерванти.

Суха косметика виготовляється виключно з натуральних мінеральних та рослинних компонентів. Це можуть бути трав’яні збори, глина, морська сіль, лікувальні грязі, мелені мінерали, водорості тощо.

 

Екологічність

Суха косметика абсолютно не шкідлива для довкілля. До її складу не входять небезпечні для людини чи природи інгредієнти та компоненти, що не розкладаються. Порошкові засоби частіше за все розфасовують у паперові пакетики, тоді як упаковка класичних засобів зазвичай є пластиковою і не підлягає вторинній переробці. Окрім цього, суха косметика не містить інгредієнтів тваринного походження.

 

Знежирювальний ефект

Будь-яка суха косметика вбирає піт і шкірне сало, підсушує та знежирює поверхню шкіри. Ваша шкіра не блищатиме зрадницьки у невідповідний момент.

 

Економічність

Ви самі контролюєте концентрацію та консистенцію кінцевого продукту. Тому одну упаковку можна легко розтягнути на тривалий час. Наприклад, 200 грамів засобу для сухого очищення чи вмивання шкіри обличчя вистачить на 3-5 місяців щоденного використання.

 

Варіативність

Готуючи розчин з сухої косметики, ви можете експериментувати. Наприклад, можна змішати порошок з маслом, вершками чи молоком і отримати абсолютно різний результат. Таким чином ви можете обрати ідеальну комбінацію для свого типу шкіри. Більш того, суху косметику можна додавати до класичних засобів для догляду, які ви вже полюбили. Це лише посилить чи доповнить їхні властивості.

 

Швидкий результат

Всього лише за тиждень після переходу на суху косметику розпочнеться оновлення колагену, і шкіра, навіть на глибоких прошарках, завжди буде зволоженою.

 

Довгий термін зберігання

У сухій косметиці немає ароматичних жирів, білкових компонентів та води. Тому вона може зберігатись понад три роки, не втрачаючи своїх властивостей.

 

Зручність при транспортуванні

Суху косметику зручно брати з собою у поїздку. Паперові упаковки займають мало місця у валізі, і ризику, що вони протечуть, немає.

 

МIНУСИ


Необхідно готувати

Сухою косметикою не можна скористатись моментально, як кремом чи гелем. Її потрібно спершу приготувати для використання. Для цього під рукою повинна бути баночка, пензлики для змішування і нанесення, а також вода чи інша рідина, щоб зробити розчин. Окрім цього, можливості використовувати суху косметику на вулиці чи в дорозі немає.

 

Не можна зберігати готові засоби

Приготований розчин десь через пів години втрачає свої корисні властивості. Тому потрібно розводити рівно стільки порошку, скільки буде використано. Також не можна зберігати розкриту упаковку сухої косметики. Доведеться додатково купити герметичні посудини для її зберігання.

 

Шкірі потрібно адаптуватись

Під час переходу на суху косметику зовнішній вигляд шкіри може тимчасово погіршитись. З часом вона звикне до нового засобу, і все стане на свої місця.

 

Може викликати алергію

Натуральні компоненти іноді можуть викликати алергічну реакцію на шкірі. Тому потрібно бути обережним і перевіряти суху косметику на маленькій ділянці шкіри.

Вона не піниться
До складу сухої косметики не входять речовини, що утворюють піну, тому розчин порошку за консистенцією нагадує рідоту. Це не можна назвати суттєвим недоліком, проте багатьом людям не подобається відчуття, коли така суміш знаходиться на обличчі.

Потрібно слідкувати за ступенем подрібненості
Іноді суха косметика може давати небажаний ефект скрабу. Хоча на це впливає, з-поміж іншого, спосіб нанесення, тому виробники чітко вказують, чи можна розтирати їхній продукт, чи його потрібно акуратно нанести, а потім змити. Обираючи суху косметику, потрібно звертати увагу на ступінь подрібненості порошку.


Не можна використовувати взимку
Спеціалісти радять не користуватись сухою косметикою у нерозведеному вигляді взимку. Це є особливо важливим правилом для шампуню, пудри, парфумів і тальку. Вони сприяють ще більшому охолодженню шкіри на морозі. Тому відбувається звуження судин, шкіра знежирюється і стає сухою.

 

Коментар
Залиште свій коментар
Ваша електронна адреса не буде опублікована