Безкоштовна доставка в точки видачі!

Скраби для тіла в домашніх умовах

Скраби для тіла в домашніх умовах
Завантаження... 3992 перегляди 3 хвилин читання
Скраби для тіла в домашніх умовах

Ми вже навчились робити маски для обличчя (про це читай тут). Час прокачати свої скіли! Тепер розберемось, як робити домашні скраби. Тим паче, що це одні з найпростіших косметичних засобів для приготування вдома, які за ефективністю нічим не поступаються магазинним аналогам.

 

Основні принципи приготування скрабу

Скраб можна приготувати майже з будь-чого. Але є два пункти, яких обов’язково необхідно дотриматись:

  1. Олійна складова. Простіше кажучи – те, що можна намазувати на тіло.
  2. Абразивні частинки. Дрібні, але тверді компоненти, які механічно очищають шкіру від ороговілих частинок, накопичень поту та жиру. У цій ролі часто виступають сіль, цукор, крупи, насіння трав та перетерті шкірки цитрусових.

Решта інгредієнтів додається на твій розсуд для пом’якшення та зволоження.

 

Цукровий скраб для губ

Інгредієнти

  • Густий мед
  • Олія жожоба
  • Цукор

Візьми по чайній ложці меду і олії жолоба та столову ложку цукру. Краще брати дрібнокристалічний. Змішай так, щоб вийшла густа маса. Цукор не повинен «плавати» в олії та меді. Нанеси невелику кількість суміші на губи, помасажуй, змий і нанеси свій звичний бальзам. Використовувати раз на тиждень.

Такий скраб допоможе твоїм губам бути гладенькими та м’якими. Приємним бонусом стане те, що на доглянутих губах макіяж тримається і виглядає краще.

 

Рисовий скраб для обличчя

Інгредієнти

  • Рис
  • Вода (можна замінити огірковим або лимонним соком)

Промий 100 грам рису і гарненько його просуши. Ідеально, щоб він пролежав декілька днів. Далі добре подрібни його блендером або кавомолкою – майже в пил. Змішай з водою до утворення кашки. Нанось на добре розпарену шкіру. Використовувати не частіше одного разу на тиждень.

Цей скраб – справжня знахідка для володарки жирної і проблемної шкіри. Оскільки рис – потужний абсорбент і буквально витягує бруд і жир зі шкіри. Так пори очищуються максимально глибоко, а лице стає м’яким і оксамитовим. Якщо ж у тебе суха або чутлива шкіра – краще утриматись від його застосування.

 

Кавовий скраб для проблемних зон

Інгредієнти

  • Кава
  • Олія апельсина
  • Оливкова олія

Подрібни за допомогою кавомолки 200 грам кави. Додай 5 крапель ефірної олії і декілька столових ложок оливкової олії. Нанось на попередньо очищену, мокру і розпарену шкіру. Ретельно масажуй проблемні зони протягом 15 хвилин. Використовувати не частіше 2 разів на тиждень.

Головний гравець тут – кофеїн, який гарно себе зарекомендував у косметології. Оскільки він вкрай ефективний у боротьбі з проблемними ділянками. Цей скраб допоможе прибрати «апельсинову шкірку», зробить шкіру пружною, гладенькою та підтягнутою.

 

Медово-сольовий скраб для всього тіла

Інгредієнти

  • Сіль
  • Мед

Скраб – простіше не придумаєш. Потрібно, всього-на-всього, змішати 200 грам солі і 100 грам рідкого меду. Готово! Рівномірно нанеси по всьому тілу круговими масажними рухами. Дай суміші трохи побути на твоїй шкірі. Перед тим як змити скраб, трохи поплескай себе по шкірі. Таким чином ти стимулюєш вихід шлаків зі шкіри і пришвидшуєш засвоєння корисних речовин. Використовуй 1 раз на тиждень.

Цей скраб став майже класикою. Найбільше його цінують за властивість виводити шлаки. Тому його часто наносять після відвідання сауни, бо шкіра добре розпарена, пори відкриті і нічого не перешкоджає очищенню.

 

Рослинний скраб для всього тіла

Інгредієнти

  • Сушений чебрець
  • Насіння фенхелю
  • Сік лимону
  • Лляна олія

Змішай 4 столові ложки чебрецю, 3 чайні ложки подрібненого фенхелю (аптечний укріп), сік половини лимону. Залий кип’ятком і настоюй 15 хвилин. Додай 3 столові ложки лляної олії. Далі виконуй процедуру скрабування. Використовувати не частіше 1 разу на тиждень.

У результаті ти отримуєш ніжну і дихаючу шкіру, яка ніби сяє зсередини.

 

Перед застосуванням цих або будь-якого іншого рецепту домашній скрабів, обов’язково перевір його не непомітній ділянці шкіри на проявлення алергічних реакцій. Якщо на шкірі проявляється висип, свербіж або почервоніння, то краще відмовитись від використання приготованої суміші.

І пам’ятай, що після використання будь-якого скрабу, обов’язково необхідно нанести зволожувальний крем.

Коментар
Залиште свій коментар
Ваша електронна адреса не буде опублікована