Безкоштовна доставка в точки видачі!

Після манікюру: як доглядати за руками вдома

Після манікюру: як доглядати за руками вдома
Завантаження... 4645 переглядів 5 хвилини читання
Після манікюру: як доглядати за руками вдома

Згадайте дорогу додому після манікюру. Ви надзвичайно часто дивитесь на свої нігтики, настрій чудовий, хода легка. От би так завжди?

Не будемо брехати, що це легко, однак це можливо. Сьогодні ми розповімо про те, як доглядати за манікюром та шкірою рук вдома, щоб насолоджуватись їхньою красою кожного дня.

 

Правила поведінки з манікюром
 

  • Перші дні після манікюру уникайте гарячої води. Ніяких ванн, бань або саун. Навіть посуд краще мити в ледве теплій воді. Жар може нашкодити лаковому покриттю і нігтьовій пластині, оскільки вона чутлива до перепаду температур та вологи.
  • Перед тим як мити посуд або прибирати в домі, одягніть гумові рукавички. Побутова хімія часто містить спирт, розчинники, ацетон та іншу шкідливу хімію. Через це манікюр може втратити глянцевий блиск, облізти або відлущитись. Ба більше, такі засоби сушать шкіру і можуть викликати подразнення.
  • Заховайте пилочку якомога далі від очей і будьте обережні з блискавками на одязі та будь-чим, що може подряпати або відколоти лак. Під час манікюру майстер покриває нігті спеціальним засобом, який не пропускає повітря, воду та інше. Якщо на нігті з’явиться подряпинка чи тріщина, туди одразу потрапить волога, бруд або жир. Манікюр почне відшаровуватись, і, можливо, захочеться плакати.
  • Дуже важливо: якщо у вас гель-лак, не намагайтесь зняти його самостійно — ви можете пошкодити ніготь.

 

Любіть свої кутикули

 

Обов’язково доглядайте за кутикулами та лункою в основі нігтя. Окрім естетичної краси, це подовжує життя манікюру і робить нігті міцнішими.

Для цього необхідна спеціальна олія для кутикул. Вона захищає від сухості, тріщин і навіть запалень. Шукайте у складі такі компоненти:

 

  • Кунжутна олія: зволожує кутикули та нігтеві пластини.
  • Какао-олія або олія дерева ши: зволожує і заспокоює подразнену шкіру.
  • Алое вера: знімає запалення.
  • Олія зародків пшениці: сповільнює процеси старіння завдяки великій кількості вітаміну Е.
  • Олія чайного дерева: захищає від грибкових інфекцій.
  • Олія мигдалю або персика: пом’якшує кутикулу, пришвидшує ріст нігтя, запобігає розшаруванню та ламкості, а також живить шкіру навколо нігтя.
     

Як правильно доглядати за кутикулою

 

  • Додайте до води трохи лимонного соку і занурте в неї руки приблизно на 5 хвилин.
  • Нанесіть олію на кутикули і шкіру навколо ватною паличкою.
  • Буквально пару хвилин помасуйте нігтики іншою рукою.
  • Погортайте стрічку соцмереж 5-10 хвилин, доки вбираються живильні речовини.
  • Приберіть рештки олії ватним диском. Якщо потрібно, зріжте зайві кутикули спеціальними ножицями.

 

Додатковий догляд за нігтями

 

Наші нігті чимось дуже схожі на нас — вони також обожнюють ванни, правда, смаки у них трохи специфічніші. Тому періодично ніжте їх двохвилинними купаннями. Таких чотири ванни буде більш ніж достатньо:

 

“Живе море”
Розчиніть жменю морської солі в теплій воді і занурте в неї руки на декілька хвилин. Морська сіль зміцнює нігтеві пластину та стимулює ріст нігтя. Головне не переборщити з частотою — двох разів на тиждень буде достатньо.
 

“Любов кутикули та захист від ламкості”

Злегка розігрійте касторову або оливкову олію. Додайте до неї декілька крапель будь-якої ефірної олії і дайте рукам насолодитись її ніжністю хвилин 5-10. Потім приберіть рештки олії серветкою. Ця ванна з’єднує шари нігтьової пластини, зміцнює її та зволожує кутикули.

 

“Растішка для нігтів”
З цією ванною буде непросто, але вона того варта. Змішайте по 2 краплі кожного з інгредієнтів: олії лимону, ефірної олії ладану, олії чайного дерева та
есенції троянди. Далі додайте по 10 мл: олії жолоба і пшеничних зерен. Сміливо опускайте ручки в цей вітамінний коктейль і разом з ними насолоджуйтесь декілька хвилин його ароматом.

“Антифарфорин”
Антифарфорин — видаляє з голови занепокоєння через крихкість нігтів. Спочатку змішайте теплу рослинну олію, декілька крапель йоду, лимонного соку і рідкого вітаміну А. Занурте пальці у ванночку і подумайте про щось хороше. Правильний настрій посилює ефект від будь-якої процедури.

Чого хочуть ваші руки

Звичайно ж любові, піклування та... Перед тим як поговорити про їхню основну пристрасть, необхідно засвоїти головні правила:

  • Користуйтесь зволожувальним кремом мінімум двічі на день. Зимою обов’язково наносьте його за 15-20 хвилин до виходу на вулицю. Добре коли у складі крему є гліцерин, сік алое та екстракти лікарських рослин.
  • В холодну пору року обов’язково носіть рукавички із натуральних матеріалів. В синтетиці шкіра пітніє і зневоднюється.
  • Менше користуйтесь вологими серветками, антисептиками та іншими антибактеріальними засобами, які містять спирт. Він сушить шкіру та руйнує захисний шар шкіри.
  • Мийте руки лише теплою водою. Занадто гаряча вода сушить шкіру, а від холодної вона лущиться.
  • Користуйтесь рідким зволожувальним милом з низьким pH. Тверде мило, особливо господарське або антибактеріальне, пересушує шкіру.
  • Пийте більше води та приймайте вітаміни A, C, E. Вони запобігають руйнуванню колагену та появі пігментних плям.
  • Не користуйтесь автоматичними сушарками у громадських місцях. Краще промокніть руки сухими серветками. Сушарки сушать шкіру.
  • Прибираючи в домі, завжди одягайте гумові рукавиці. На жаль, руки в них починають пріти вже через 5 хвилин, але, роблячи постійні перерви, можна поїхати з глузду. Тому перед прибиранням змажте руки кремом, одягніть під гумові рукавички бавовняно-паперові, і навчіться усе робити швидко.

 

Це все значно покращить стан шкіри ваших рук. Однак понад усе в житті вони люблять регулярний “ВПМ” — Ванночка, Пілінг, Маска. Найпростіша програма мінімум виглядає так:

В. Змішайте в глибокій посудині дві чашки теплої води і злегка підігрітого молока. Додайте дві столові ложки оливкової олії та щіпку кориці. Занурте ваші ручки в цю ванну на 10 хвилин і дайте їм гарненько релакснути.

П. Змішайте дві столові ложки цукру, щіпку солі, столову ложку соняшникової олії та столову ложку трояндової води. Зі всією любов’ю помасуйте руки цим розчином і змийте його.

М. Змішайте: яєчний жовток, столову ложку олії жолоба та кокосової олії, а також чайну ложку меду. Змажте цією сумішшю руки і почекайте близько 10 хвилин, доки вона добре вбереться. Після цього помийте руки і розітріть їх олією виноградних кісточок.

Коментар
Залиште свій коментар
Ваша електронна адреса не буде опублікована