Безкоштовна доставка в точки видачі!

Нічний догляд за шкірою: як це працює?

Нічний догляд за шкірою: як це працює?
Завантаження... 302 перегляди 3 хвилин читання
Нічний догляд за шкірою: як це працює?

Готові посперечатись, що ти з тих, хто любить ввечері змити косметику і дати шкірі відпочити до ранку. А ось і дарма! Адже ніч – це час інтенсивного відновлення шкіри. І від того, як ти організуєш цей процес, залежить твій зовнішній вигляд. А щоб остаточно переконати тебе у важливості нічного догляду, розповідаємо, як він працює і чим користуватись для досягнення максимального ефекту.

 

Як працює шкіра протягом дня?

Вдень активні захисні функції шкіри. Саме в цей час вона найбільше піддається впливу довкілля – сонячного проміння, низьких та високих температур, пилу та забруднень. Вночі шкіра активно відновлюється. У цей період вона особливо швидко вбирає живильні речовини. Наукові дослідження підтверджують, що під час сну шкіра набагато швидше відновлюється. Пришвидшується метаболізм, нові клітини відтворюються швидше, і довше зберігається наше здоров’я та молодість. Але самого лише сну для повного відновлення недостатньо. По-перше, не завжди виходить дотримуватись режиму сну. По-друге, при активному впливі довкілля необхідні додаткові підтримка та догляд. З віком це питання стає більш актуальним, тому потрібно надавати підтримку шкірі у вигляді спеціальних засобів.

 

Міфи про нічний догляд

Міф 1 – шкіра вночі повинна дихати, і будь-які засоби лише заважають

Найпоширеніший міф. Навпаки, правильно підібраний догляд допомагає шкірі поглинати кисень та інші живильні речовини, які їй необхідні. І якщо в 25 років необхідність у нічному догляді буде неочевидною, то в 35 ти одразу це помітиш.

 

Міф 2 – нічний догляд потрібен лише у зрілому віці

Ні, але залежно від віку, у нього різні завдання. До 25 років нічні засоби потрібні для зволоження шкіри, а після – для живлення, оновлення і підтримки її пружності.

 

Чим нічні засоби відрізняються від денних?

У нічних засобів вища концентрація вітамінів та антиоксидантів. Також у нічному догляді присутні засоби, які найбільше підходять для нічного відновлення:

· ретинол (покращує тон і текстуру шкіри, вирівнює колір обличчя);

· гліколева кислота (відлущує ороговілі клітини шкіри, очищує її і робить гладенькою);

· гіалуронова кислота (зволожує та омолоджує шкіру, борючись з мілкими зморшками).

У денний час такі креми краще не використовувати. Ретинол та кислоти посилюють вплив сонячного проміння на шкіру. Тому вдень можуть викликати почервоніння і появу пігментних плям.

А денний крем вночі не буде корисним, оскільки він створений для захисту, а не відновлення. Крім цього, денні креми мають компоненти, які не потрібні вночі. Наприклад, SPF-фактор.

 

Як використовувати нічний догляд?

Для нічного догляду необхідно вибирати легкі текстури. Ключові компоненти нічних засобів – цінні олії. Вони відновлюють ліпідний баланс і є джерелом жирних кислот. Також важливі активні інгредієнти, які покращують клітковий метаболізм і синтез білків шкіри. Вони відповідають за функцію омолодження і зберігають зовнішній вигляд шкіри.

Як і всі засоби, нічний догляд підбирається відповідно до типу шкіри і твого віку. Наносити нічний крем необхідно масажними рухами не менше ніж за 30 хвилин до сну. Тоді він принесе максимум користі. Інакше все найкорисніше дістанеться подушці.

Максимального ефекту нічний догляд досягне при використанні нічних крем-масок і сироваток. Їх слід використовувати, керуючись інструкцією.

Важливо пам’ятати, що перед нанесенням будь-якого догляду необхідно ретельно очищати шкіру. Інакше може з’явитись подразнення, алергія, акне і навіть набряки. Не важливо, наскільки ти втомилась – без цього кроку нічного відновлення годі й чекати.

Не менш важливо перед сном наносити доглядові засоби для очей, губ, ніг та рук. Такий комплексний підхід збереже твою молодість та красу на довгі роки.

Коментар
Залиште свій коментар
Ваша електронна адреса не буде опублікована