Безкоштовна доставка в точки видачі!

Дрібний шрифт: що всередині міцелярної води

Дрібний шрифт: що всередині міцелярної води
Завантаження... 273 перегляди 3 хвилин читання
Дрібний шрифт: що всередині міцелярної води

Здається, що епоха міцелярної води близька до палеоліту. Але ні, насправді, ми не так вже й давно знайомі. Першу міцелярку випустили ще у 1995 році. А світ про неї дізнався у 2015 — коли Garnier створили свою першу міцелярну воду Skin Naturals і гучно заявили, що це очищувальний засіб, який підходить абсолютно всім. А ще написали фразу, що викликає суперечки у косметологів уже багато років «можна не змивати». І тут вони трохи злукавили далі у статті пояснюємо, чому.

 

Звідки назва

Усе просто в основі засобу поверхнево-активні речовини, що поетично називаються «міцели». Вони складаються з «голови», що поглинає воду, і «хвоста», який зв'язує жири. Міцели притягують до себе жир, частинки бруду і макіяжу. Це пояснює, чому міцелярну воду радять використовувати для очищення свіжих плям на взутті та одязі. Тож, коли зустрінете такий лайфхак не лякайтеся і не думайте, що то якась хімічна зброя. Усе працює так, як і має.

 

Які бувають типи міцелярок

 

Міцелярна вода на основі полоксамерів

  • Полоксамер це міцелоутворювальний інгредієнт.
  • Використовується при виробництві шампунів, засобів для зняття макіяжу, засобів длядогляду за ротовою порожниною.
  • Завдяки безпечності цього компонента, міцелярну воду на його основі дозволяють не змивати*.
  • Підходить для всіх типів шкіри
  • Товари у цій категорії:
Міцелярна вода GARNIER Skin Naturals для всіх типів шкіри
Двофазна міцелярна вода L'Oreal Paris для всіх типів шкіри

*Це не означає, що так можна робити регулярно. Якщо лишити засіб на обличчі декілька разів нічого не станеться, але якщо взяти це за звичку, ПАРи спровокують сухість і зневоднення. Адже, нагадуємо, що ви лишаєте на шкірі речовини, які поглинають жир і притягують воду. А це далеко не завжди їй потрібно. Крім того, це заважатиме роботі іншої доглядової косметики.

 

Міцелярна вода з екоскладом:

  • Містить очищувальні компоненти: Lauryl Glucoside, Coco Glucoside, Disodium Coco-Glucoside Citrate, Sodium Coco-Glucoside Tartrate.
  • Лаурил глюкозид поверхнево активна речовина, що утворюється з глюкози і кокосового масла.
  • Підходить для реактивної шкіри.
  • Таку міцелярну воду радять змивати щоразу.
  • Товари у цій категорії:
Міцелярна вода для всіх типів шкіри Family Doctor
Міцелярний тонік Зелена Аптека

Міцелярна вода на основі PEG

  • PEG велика група компонентів, яка часто зустрічається в косметиці, ліках і навіть харчових продуктах в якості консерванту*. Розшифровується як поліетилен гліколь.
  • Компонент, що викликає найбільшу кількість суперечок. І от чому: поліетилен гліколь може походити з касторової олії, або бути продуктом нафтоперероблення. Обговорення тривають уже багато років: з одного боку він токсичний і канцерогенний, з іншого вчені зійшлися на тому, що в косметиці він міститься у дозах, які є абсолютно прийнятними та ніяк не впливають на здоров’я людини.
  • Підходить для нормальної, комбінованої та жирної шкіри.
  • Змивати потрібно завжди.
  • Товари у цій категорії:
Міцелярна вода MicellAIR для жирної шкіри NIVEA
Міцелярна вода для всіх типів шкіри NATURE.med

*не бійтесь слова «консерванти». Це лише речовини, які продовжують термін життя косметики/продуктів. І вони не завжди складні й погані: наприклад, сіль теж консервант.

 

Чи може бути міцелярна вода тоніком?

Sorry, but no. Як би нам того не хотілося, міцелярна вода не може замінити собою все. Це суперечить її природі й логіці. Пояснимо детальніше: тонік вирівнює гідроліпідний баланс. Тобто, у процесі очищення (гелем/міцелярною водою/пінкою) ви забираєте з дерми не тільки бруд, а й жири (ліпіди). Шкіра лишається чистою, але беззахисною. Завдання тоніка відновити захисні властивості й підготувати шкіру до крему.

Коментар
Залиште свій коментар
Ваша електронна адреса не буде опублікована