Безкоштовна доставка в точки видачі!

Як доглядати за шкірою взимку?

Як доглядати за шкірою взимку?
Завантаження... 73 перегляди 3 хвилин читання
Як доглядати за шкірою взимку?

Догляд за шкірою взимку може стати справжнім челенджем. Багатьом це здається дуже складною і багатоступеневою процедурою. Дійсно, такий догляд дещо складніший, ніж літній. Але після нашої статті ти побачиш, що насправді це дуже легко.

 

У морозну та вітряну погоду сальні залози виробляють менше жиру. А сухе повітря у приміщеннях, що постійно обігріваються, порушує гідроліпідний баланс шкіри. А це, порушує захисний бар’єр і загострює чутливість шкіри. Як наслідок, ми отримуємо критичне зневоднення – шкіра лущиться, червоніє і спричиняє дискомфорт. Окрім цього, відбувається внутрішня сезонна перебудова організму, що впливає на обмін речовин у шкірі. Такі зміни неможливо ігнорувати. Тому варто переглянути свою програму догляду і не допускати поширених помилок.

 

Оптимальний догляд за шкірою взимку виглядає так

Все ті ж базові етапи (очищення, тонізація, зволоження), але з поправкою на змінені потреби шкіри. Зараз нам потрібні м’яке очищення та догляд. А також додаткові засоби, що допомагають відновлювати та підтримувати природний баланс шкіри.

 

Обличчя

Якщо у тебе жирна шкіра – перейди на креми для нормальної та комбінованої шкіри. Якщо нормальна – використовуй засоби для сухої шкіри. Додатково збагати доглядові засоби зволожувальною сироваткою, маскою, олією та іншим. І не забувай про крем для рук і бальзам для губ.

Але зверни увагу на те, що при підвищеній вологості шкіри збільшується ризик обмороження. Тому не використовуй дуже зволожувальні креми перед виходом на вулицю. Якщо крем має гелеву основу, то наносити його потрібно як мінімум за годину до виходу. А ідеальним варіантом буде використання кремів ввечері, після прийому ванни або душу, коли шкіра ще насичена вологою.

Не варто забувати про засоби з SFP-фільтром. Оскільки сонце не втрачає свою активність у мороз.

До кращих часів відклади агресивні очищувальні засоби, засоби з великим вмістом спирту і все, що провокує сухість шкіри. Туди ж сховай дуже матуючу косметику.

 

Тіло

Попри те, що шкіра тіла знаходиться під постійним прикриттям, це не означає, що вона не потребує особливого догляду. З одного боку, шкіра більшість часу знаходиться у теплі, з іншого – одяг може стати джерелом подразнення. Також шкіра буде швидше втрачати вологу і здоровий колір.

В цілому, алгоритм догляду за тілом такий самий, як і за обличчям. Але якщо ти приймаєш душ вранці і ввечері, то не користуйся гелем для душу щоразу. Таке інтенсивне очищення зайве і може навіть нашкодити.

М’якими скарбами слід користуватись не більше 1-2 разів на тиждень.

При зволоженні користуйся правилом трьох хвилин – нанось крем протягом трьох хвилин після душу. Тоді шкіра розпарена, пори найбільш розширені, а провідність активних компонентів значно вища.

Не варто захоплюватись затяжним гарячим душем. Високі температури руйнують ліпідний бар’єр шкіри, шляхом завдання удару по комплексу кислот, які зберігають запас вологи. Вибирай або гарячу воду протягом не більше 5-ти хвилин, або довгі водні процедури при невисоких температурах.

 

Які інгредієнти повинні бути у складі зимових засобів?

Часто через колючий сніг або сильний вітер може виникати свербіж. У такому випадку допоможуть креми з плівкоутворювальними речовинами та антиоксидантами.

Для допомоги сухій шкірі використовуй зволожувальні креми комфортної для тебе текстури з натуральними оліями, гіалуроновою кислотою, силіконами, невеликою кількістю гліцерину або сорбіту.

У засобах для догляду за шкірою також повинні бути олії, вітаміни Е і D та мінерали.

 

Але головне правило зимового догляду – прислуховуйся до того, що говорить твоя шкіра і коригуй догляд відповідно до цього. І пам’ятай про те, що краса починається зсередини. Тому пий достатньо води, правильно харчуйся і буде шкірі щастя.

Коментар
Залиште свій коментар
Ваша електронна адреса не буде опублікована