Безкоштовна доставка в точки видачі!

Головоломка: як вибрати шампунь для волосся?

Головоломка: як вибрати шампунь для волосся?
Завантаження... 842 перегляди 3 хвилин читання
Головоломка: як вибрати шампунь для волосся?

Першочергове завдання, яке стоїть перед шампунем – ефективне очищення волосся і шкіри голови. Але нам цього мало. Ми хочемо, щоб він вирішував певні проблеми волосся: лупа, приборкання кучерів, надання об'єму, усунення жирності та інше. В наші дні ці бажання цілком можна здійснити, але багате різноманіття засобів на поличках може поставити в тупик. Як ж обрати саме ту пляшечку?

Хороший шампунь повинен компенсувати втрату білків, вологи та інших поживних речовин, підвищувати еластичність волосся, захищати кутикулу, мати UV-фільтр, усувати електризацію та надавати волоссю шовковистості.

Але для вирішення глибших завдань необхідно визначити свій тип волосся. Одразу варто відзначити, що раз і назавжди вирішити це питання не вийде. Наш організм постійно змінюється. Відповідно, змінюється і стан волосся. На це впливає гормональний фон, робота печінки, спосіб життя загалом і, звичайно ж, екологія. Тому обирайте засіб, виходячи з поточних потреб.

 

Нормальний тип волосся

Характерні риси:

  • Миєш голову раз у 2-3 дні;
  • Через цей час біля коріння з’являється жирний блиск;
  • Кінчики волосся іноді січуться, а в холодний період трохи електризуються;
  • Помірний об'єм, який не зникає одразу ж після миття голови.

Як обрати шампунь?

У склад шампунів для нормального волосся повинен входити вітамінний комплекс і різноманітні рослинні екстракти. Рівень рН не повинен виходити за межі 5,5-7.

Зазвичай у таких шампунях менше "мийних" компонентів. Тому такі засоби м’яко очищають волосся, не впливаючи на рівень природного виділення шкірного сала.

 

Жирний тип волосся

Характерні риси:

  • Миєш голову щодня;
  • Через добу, а то і менше, біля коріння з’являється помітний жирний блиск;
  • Кінчики волосся майже не січуться;
  • Відсутній об’єм;
  • Волосся майже не електризується;
  • Укласти волосся не складно, але укладка не зберігається на довго.

Як обрати шампунь?

Зверни увагу на шампуні з вмістом кропиви, ромашки, шавлію, кори верби, листя смородини, мати-й-мачухи та берези. Також корисними будуть засоби (в тому числі кондиціонери і маски для шкіри голови) із вмістом глини, вітамінів А і С.

Переглянь свій раціон харчування. Погіршити проблему може підвищена кількість шкідливих вуглеводів, смаженої, солоної та гострої їжі. Намагайся пити більше чистої води.

 

Сухий тип волосся

Характерні риси:

  • Миєш голову 1-2 рази в тиждень;
  • Здоровий блиск волосся зберігається лише якийсь час після миття голови;
  • Кінчики волосся часто січуться;
  • Волосся погано піддається укладці та сильно електризується.

Як обрати шампунь?

Шампунь обов’язково повинен містити зволожувальні компоненти, наприклад: олію ши, авокадо і мигдалю. У складі також повинні бути рослинні екстракти, ланолін (заміняє відсутній захисний шкірний жир), пантенол і гліцерин (ефективно зволожують волосся та шкіру голови).

У випадку сухого волосся – догляд повинен бути комплексним. Шампунь необхідно доповнювати кондиціонером, маскою та незмивним доглядом. Саме вони допомагають нейтралізувати статичну електрику.

 

Змішаний тип волосся

Характерні риси:

  • Миєш голову кожні 2-4 дні;
  • Після миття голови здоровий блиск є лише на коріннях;
  • Кінчики електризуються;
  • Укладка тримається на коріннях, але пропадає на кінчиках;
  • Кінчики січуться.

Як обрати шампунь?

Потрібен засіб без агресивних очисних компонентів. У складі не повинно бути силіконів і парабенів, які пересушують пошкоджені кінчики. Але й на натуральні шампуні покладатись не варто. Їхня делікатна формула не впорається з очищенням сильно забрудненого коріння і шкіри голови.

Бальзами і маски варто наносити, роблячи значний відступ від прикореневої зони. Додатковий засіб для догляду слід розподіляти лише на кінчики.

 

Фарбоване волосся

Перші два тижні після фарбування слід використовувати якісну лінію засобів для догляду за фарбованим волоссям. У складі повинні бути компоненти для захисту кольору. Вони закривають лусочки волосся і запобігають вимиванню кольору. У склад лінійки повинні входити шампунь і кондиціонер.

Решту часу, аж до наступного фарбування, користуйся шампунем, який підходить для твого типу волосся. Оскільки на колір він вже не вплине.

 

Пошкоджене волосся

Пошкодженим волосся може стати не лише через часте фарбування або висвітлення, але й внаслідок частого використання засобів для гарячої укладки (фенів, стайлерів та інших).

Для такого волосся підійдуть безсульфатні шампуні зі зниженим рівнем рН. У їхньому складі є поживні та відновлювальні елементи, які допомагають врятувати волосся від ламкості та крихкості. Але ефективне відновлення можливе лише в комплексі з іншими доглядовими засобами.

Коментар
Залиште свій коментар
Ваша електронна адреса не буде опублікована
Лариса Соболева
Завантаження...
Интересная полезная информация. Сухие волосы, многое узнала, учту рекомендации. Благодарю за статьи, очень информативные, полезные.
PROSTOR
Завантаження...
Лариса Соболева, Дякуємо за відгук ???