Безкоштовна доставка в точки видачі!

#DailyRoutine: Чому щоденний догляд за руками, шиєю та зоною декольте — це дуже важливо

#DailyRoutine: Чому щоденний догляд за руками, шиєю та зоною декольте — це дуже важливо
Завантаження... 155 переглядів 5 хвилини читання
#DailyRoutine: Чому щоденний догляд за руками, шиєю та зоною декольте — це дуже важливо

Вважається, що догляд за обличчям — це само собою зрозуміло. А ось руки, шия та зона декольте часто незаслужено ігноруються. При цьому через особливості структури їхня шкіра заслуговує навіть більш ретельного і турботливого догляду, ніж шкіра обличчя. Тому ми розповімо, у чому різниця, і що з цим робити, а ви пообіцяйте перетворити догляд за цими зонами у свою #DailyRoutine.

Про шкіру рук

Шкіра рук захищена набагато гірше, ніж шкіра обличчя і тіла. Вона тонша і в ній майже немає сальних залоз. Через це вона позбавлена захисного шару шкірного сала. Це також одна із причин, чому шкіра рук більш схильна до сухості. Друга — в її клітинах міститься в 5 разів менше води, ніж в клітинах шкіри обличчя. А це означає, що зволожувальний крем — маст-хев у будь-якій косметичці.

Через тонкість шкіра рук також сильніше реагує на морози, сухість повітря, пил тощо. Особливо страшний для неї холод. Тому якщо не хочете тріщин і почервонінь — не геройствуйте зимою. Завжди надягайте рукавички й старайтесь якомога частіше зволожувати руки кремом.

На відміну від інших частин тіла руки постійно контактують з іншими предметами та речовинами. На них потрапляє побутова хімія, ми користуємось антисептиками зі спиртом у складі тощо. Намагайтесь не використовувати засобів для гігієни, що сушать шкіру, і завжди користуйтесь рукавичками, коли миєте посуд або прибираєте.

Про шкіру шиї та зони декольте

За своєю структурою шкіра шиї та зони декольте схожа на шкіру рук:

  • Вона тонка і в ній мало підшкірно-жирової клітковини. Для порівняння шкіра шиї приблизно на 30% тонша за шкіру обличчя. А тому згадуємо настанови мами, і якщо на вулиці холодно, завжди щільно кутаємо шию в шарф.
  • У ній менше сальних залоз і погано розвинута захисна гідроліпідна мантія. Звідси сухість і все інше.


При цьому у шкіри шиї є свої унікальні особливості:

  • У ній менше міститься і виробляється природного колагену. Тому вона більш схильна до появи зморшок та вікових змін. Наприклад, на шиї можуть з’явитись горизонтальні кругові зморшки. Щоб попередити це, необхідно щодня робити легку розминку для шиї. Спробуйте таку вправу: візьміть в зуби олівець і напишіть у повітрі цифри від 1 до 10.
  • Її мікроциркуляторні судини погано розвинуті. Тому обмінні процеси проходять значно повільніше. Поживні креми та маски напрошуються самі собою.
  • Вона тримається на тонкому та слабкому підшкірному м’язі — платизмі. Платизма під дією гравітації тягне шкіру шиї вниз. З віком шкіра шиї починає провисати швидше за інші ділянки тіла.


Також на шкіру шиї та зони декольте впливають звички та стиль життя. Більшість веде сидячий спосіб життя, сутулиться і часто подовгу дивиться в екран свого смартфону. Через те, що шия довго знаходиться в одному положенні, погіршується кровообіг, м’язи перенапружуються і стискають шкіру. Так формуються складки та зморшки.

Причому з віком цей ефект проявляється все сильніше. Тому важливо якомога раніше привчити себе правильно сидіти, слідкувати за поставою і не застигати подовгу з нахиленою головою перед телефоном. В ідеалі підборіддя повинне завжди бути злегка піднятим.

Ще є погані новини для тих, хто полюбляє спати на боці та високій подушці. Від цього утворюються вертикальні складки в зоні декольте і деформуються контури шиї та підборіддя.

Спільний ворог

Руки, шия й іноді зона декольте більшість часу не захищені одягом від навколишнього середовища. А тому постійно взаємодіють з агресивним міським повітрям і піддаються дії сонячного випромінювання. Через це на шкірі можуть появлятись пігментні плями, вона пересихає і передчасно старіє.

Найнебезпечніший час — літо, коли сонце найактивніше. Будьте обачні з зоною декольте — вона більше, ніж інші піддається пігментації. Обов’язково користуйтесь сонцезахисним кремом з вищим рівнем SPF, ніж для обличчя. Про тривале засмагання на пляжі краще взагалі забути. Засмагати необхідно обережно, поступово і потрохи. Також не менш шкідливо зловживати соляріями.

Базовий догляд за шиєю та зоною декольте

Це те, що ви обов’язково повинні робити щодня вранці й перед сном. Запам’ятайте абревіатуру — ОТК: очищення, тонізація, кремізація:

О: Ополосніть шкіру шиї та область грудей злегка прохолодною водою. Не забувайте про задню частину шиї. Потім змочіть в живильному молочці або рослинній олії ватний диск і протріть ці зони. Також можна скористатись очисним гелем.

Т: Використовуйте улюблений тонік або лосьйон для шкіри нормального або сухого типу.

К: Нанесіть крем або живильну сироватку. В області декольте робіть це круговими рухами й злегка підтягуйте шкіру вверх. В області шиї малюйте руками нулик. Починайте рухатись знизу вверх від середини шиї, а потім спускайтесь вниз до бокової частини.

Для цього підійдуть звичайні креми для обличчя, але краще придбати спеціальні засоби. Шукайте в їхньому складі інкапсульований ретинол. Він стимулює відлущення шкіри. Також зверніть увагу на засоби з АНА-кислотами та вітаміном С.

Що ще можна зробити для цієї зони?

Хоча б раз на тиждень балуйте шкіру масками. Найкраще підійдуть колагенові та пластифікуючі маски. Якщо пошукати, можна навіть знайти маски, які покривають одночасно обличчя і шию з декольте.

2-3 рази на тиждень додавайте до базового догляду пілінг. Також можна спробувати скрабування в душі, але краще всього спрацює гоммаж і м’який пілінг з фруктовими кислотами. Гоммаж очистить шкіру від ороговілих клітин та посилить ефект від подальших засобів.

Щойно помітите появу перших вікових змін, познайомте свою шкіру з поверхневими хімічними пілінгами. Зараз є спеціальні засоби для зони шиї: саліцилові, гліколієві та АНА-пілінги. Вони ущільнюють шкіру та стимулюють виробку колагену та еластину.

Крім цього, можна спробувати робити собі аматорський масаж. Для цього сядьте рівно, розправте плечі та декілька хвилин ніжно гладьте шию долонями від центру в сторону спини. Потім покладіть долоні на задню частину шиї та легенько масуйте її від кінчиків волосся до хребта.

Як доглядати за шкірою рук

Найважливіше — завжди носіть із собою крем для рук. Користуйтесь ним якомога частіше, особливо взимку. Якщо на вулиці холодно, не виходьте без попереднього зволоження рук.

В іншому ваші руки хочуть того ж, що шия та декольте: зволоження, маски, пілінг. Але є і дещо специфічне — живильні ванночки. Їх бажано робити хоча б декілька разів на тиждень, попередньо очистивши шкіру. Існує багато рецептів, і який з них краще підійде для вашої шкіри можна дізнатись лише на практиці.

Ось дві базові ванночки, з яких можна почати знайомство з процедурою:

  • Крохмальна. Розмішайте в теплій воді столову ложку крохмалю та оливкової олії. Такий розчин добре живить, зволожує та регенерує шкіру.
  • Гліцеринова. Киньте в кип’яток суху ромашку і через десять хвилин процідіть в глибоку посудину. Додайте 1 чайну ложку гліцерину і десять капель нашатирного спирту. Ця ванночка добре зволожує вашу шкіру і формує захисний шар.


Так, ніхто не казав, що буде просто.

 

Коментар
Залиште свій коментар
Ваша електронна адреса не буде опублікована