Безкоштовна доставка в точки видачі!

Б’юті-словник: крем, емульсія, сироватка — у чому різниця?

Б’юті-словник: крем, емульсія, сироватка — у чому різниця?
Завантаження... 1015 переглядів 2 хвилин читання
Б’юті-словник: крем, емульсія, сироватка — у чому різниця?

Іноді здається, що у магазин косметики треба йти зі словником або з особистим б’юті-експертом. А все тому, що голова йде обертом від мільйона незрозумілих назв і ефектів. Ми допоможемо вам розібратися у найбазовіших з них.

Уявімо, що ви вже обрали засоби для очищення та тонізації. Наступний етап зволоження і живлення. І тут на вас чекає сила-силенна емульсій, серумів, кремів, флюїдів і есенцій.

 

Стандартний 3-ступеневий догляд виглядає так:

  • гель для вмивання;
  • тонік;
  • зволожувальний або живильний крем.

 

Це хороша система, якщо немає особливих проблем зі шкірою, і вам просто потрібно «підтримувати» її. Якщо ж такого догляду недостатньо, на допомогу приходить сироватка.

 

Сироватка

Її секрет у високій концентрації активних інгредієнтів і дуже легкій текстурі. Тому людям з реактивною шкірою часто рекомендують замінити крем серумом. Але ця порада актуальна не для всіх: маючи ніжну текстуру, сироватка проникає до глибинних шарів шкіри. Це означає, що вона швидко засвоюється і лишає дерму «без захисту». У такому випадку наступним кроком варто нанести крем, який закріпить результат.

 

Есенція

Есенції прийшли до нас з Азії, де в моді ідеально гладка «скляна» шкіра. Наносять її після тоніку з метою зволожити та створити хорошу базу для наступних засобів.

 

Емульсія

Якщо сироватки бувають різними за призначенням ліфтинг, живлення, зволоження, то у емульсії тільки одна мета гідратація шкіри. За консистенцією емульсія нагадує лосьйон така собі «вода у маслі». Тут ці речовини не співіснують паралельно, як у кремі, а змішуються завдяки емульгаторам і проникають у глибинні шари шкіри.

 

Крем

За класичним ритуалом краси щоденний догляд повинен йти від найлегшого до найважчого засобу. Саме тому ми починаємо з легких пінок і містів, а закінчуємо живильним кремом з щільною консистенцією. Звідси й випливає основне завдання крему живлення і «запаковування» корисних компонентів з попередніх засобів. Навіть якщо крем зволожувальний, у ньому все одно повинні бути олії, які створюватимуть «бар’єр» між шкірою і зовнішніми подразниками.

 

Флюїд

Флюїд це рідкий крем з мінімальною кількістю олій. Ідеальний для літнього догляду, коли хочеться забути про жирні текстури. Крім основної задачі зволоження, флюїд регулює роботу сальних залоз і підсвічує шкіру.

 

Послідовність нанесення:

  • очистіть обличчя від макіяжу за допомогою міцелярної води або молочка;
  • скористайтесь гелем для вмивання;
  • протонізуйте шкіру лосьйоном або тоніком;
  • нанесіть есенцію і почекайте 10-15 хвилин, поки вона засвоїться;
  • розподіліть по обличчю кілька крапель сироватки;
  • після цього використайте емульсію;
  • закріпіть результат кремом або флюїдом.

 

І головне зробіть комплімент красуні у дзеркалі :)

Коментар
Залиште свій коментар
Ваша електронна адреса не буде опублікована